حرکت ملی و فرهنگساز احیای میراث گرانقدر پزشکی دوران تمدن اسلامی با مراسم افتتاحیه اولین دوره آموزشی طب سنتی مورخ 1386/7/7 و با حضور وزیر محترم بهداشت وقت در بنای تاریخی مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب ایرانی و مکمل متعلق به دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز گردید. عمارت پیرنیا با وسعتی حدود 2500 متر مربع متعلق به میرزا حسن خان مشیرالدوله نخست وزیر وقت دوران قاجار میباشد که پس از انقلاب اسلامی به دانشگاه علوم پزشکی ایران اهداء گردید. با کوشش مستمر جناب آقای دکتر محمدمهدی اصفهانی، مؤسسه به عنوان اولین خاستگاه رسمی و قانونی طراحی، ساماندهی، تامین منابع علمی، آموزشی و پژوهشی طب سنتی کشور، فعالیت رسمی خود را از سال1380 آغاز کرد.کلیه فعالیتهای پژوهشی و آموزشی طب و داروسازی سنتی تا سال 1394 در این ساختمان ادامه یافت. در مرداد ماه سال 1394 پس از بازپسگیری ساختمان شماره 2 مؤسسه واقع در خیابان بهشت از دانشگاه علوم پزشکی تهران، کلیه فعالیتهای آموزشی مؤسسه به ساختمان جدید در قالب دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران منتقل گردید. در حال حاضر مؤسسه فعالیتهای پژوهشی خود را به عنوان یک مرکز تحقیقاتی مستقل ادامه میدهد.
مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل به عنوان اولین خاستگاه رسمی و قانونی طراحی، ساماندهی، تامین منابع علمی، آموزشی و پژوهشی طب سنتی کشور، فعالیت رسمی خود را از سال1380 تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز نموده است. احیاء میراث عظیم و گرانقدر پزشکی دوران تمدن اسلامی در بنای تاریخی پیرنیا متعلق به میرزا حسنخان مشیرالدوله، نخستوزیر ایران در زمان قاجار شکل گرفت.
این عمارت کهن در باغی به مساحت تقریبی 2500 متر مربع قرار دارد که پس از مرمت با همکاری سازمان میراث فرهنگی، با موافقت مقام معظم رهبری و به کوشش دکتر محمد مهدی اصفهانی به مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل واگذار گردید. این بنای تاریخی در تاریخ 11/5/1376 به شماره 1899 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
•فعالیت رسمی مؤسسه از سال 1380 تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز شده است.
موسسه اولین خاستگاه رسمی و قانونی طراحی و سامان دهی طب سنتی کشور
•افتتاحیه اولین دوره آموزشی طب سنتی مورخ 1386/7/7 و با حضور وزیر محترم بهداشت وقت